ХК „Етър-64“ с пробив в мъжкото направление, 11-годишните момчета са шампиони на България

11-годишните момчета на ХК “Етър-64“ станаха републикански шампиони. Тимът, воден от Станислав Йорданов, спечели титлата на страната, като в първия ден на финалите в груповата фаза записа три победи.

„Виолетовите“ надиграха „Чардафон” (Габрово) със 17:12 (12:3). Последва успех и над “Пирин-64” (Гоце Делчев) с 15:6 (7:3), а накрая биха и „Звезда” (София) с 12:2 (5:1), като по този начин си гарантираха първото място в групата. На следващия ден в полуфинала малките етърци се изправиха срещу домакина на турнира – „Спортист“ (Кремиковци), и отново записаха победа, но след много динамична и оспорвана битка. Успехът дойде при резултат 12:7 (5:4).

На финала срещнаха един изключително равностоен, обигран и мотивиран за победа отбор в лицето на “Кубрат” (гр. Кубрат). Много мъжка и спортсменска игра показаха двата отбора, като драмата беше през цялото време и желанието за победа беше и от двете страни. Великотърновските момчета обаче се наложиха с 18:14 (9:8) и вдигнаха държавната купа.

Николай Димитров от „Етър-64“ получи индивидуалния приз за най-полезен състезател, а Георги Илиев стана най-добър защитник. Вратар N 1 е Алекс Данаилов от „Спортист“, а голмайстор на турнира стана Дарио Тодоров от ХК „Кубрат“ с 38 гола. Двама етърци попаднаха и в „златната“ седмица – Валентин Матеев и Георги Илиев.

“Каквото и да кажа, ще е малко. Искам да благодаря на тези прекрасни деца, на техните родители, домакина на турнира за страхотната организация и на всички хора, които ни подкрепяха, а това „благодаря” ще бъде по-специално, защото е за един човек, без който аз дори нямаше да познавам тези малчугани… Г-жо Генчева, благодаря Ви за доверието, търпението и разбирането, знам и силно вярвам, че сте на едно по-добро място, гледате ни и се радвате на нашите успехи!”, коментира щастливият треньор Станислав Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.