Изоставен от родителите си издирва биологичното си семейство в Г. Оряховица

Иван Спасов вярва, че срещата с близките му му ще излекува травмите, които носи от детството

 

35-ГОДИШНИЯТ ИВАН СПАСОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ВЗЕЛ ЖИВОТА В РЪЦЕТЕ СИ, макар да е израснал в дом за деца. Навремето напуснал институцията с огромен страх и притеснение как ще оцелее сам на този свят, но събрал кураж, за да докаже на самия себе си, че може да постигне успех. Днес той работи в голяма логистична компания във Великобритания, от която пристигат за България най-търсените маркови дрехи, обувки, аксесоари и т.н. Макар че се радва на благосъстояние и стабилни доходи в островната страна, продължава да го влече родното място и да издирва биологичното си семейство в железничарския град.

„Имах много тежко детство. Майка ми ме е изоставила, когато съм бил на 3 години. Въпреки невръстната възраст имам бледи спомени от нея. Помня как миеше прозорци, а аз играех до нея и се опарих на стара печка. Оттогава повече не съм я виждал, но желанието ми е да открия нея и баща ми. Не искам нищо от тях, а просто да разбера защо са се отказали от мен“, споделя Иван.

Макар да е роден в Горна Оряховица, след като семейството отказва да се грижи за него, е настанен в дом за деца във Варна. Няколко години по-късно е преместен в друга институция в морската ни столица, където бил малтретиран физически и психически от персонала и по-големите малчугани. С нетърпение очаквал да навърши пълнолетие, за да избяга от агресията и тормоза.

„Когато станах на 18 години, веднага напуснах. Бях готов да работя всичко, за да се издържам. Започнах като пицар, наех си квартира и си стъпих на краката. Най-голямата ми гордост е, че изкарах курс в моряшки квалификационен център и получих сертификат за управление на плавателни съдове до 40 т“, сподели 35-годишният мъж.

СЛЕД ДЪЛГО СПЕСТЯВАНЕ ИВАН ЗАМИНАЛ ДА РАБОТИ В БЕЛГИЯ. Там бил нает от турчин, собственик на фурна за хляб. Покрай производството на насъщния започнали да го влекат логистиката и движението на стоки. Така се озовал във Великобритания, където го наели в бранша за ефективно съхранение и транспортиране на различни артикули.

„Готов съм веднага да си взема отпуска и да дойда в Горна Оряховица, за да се запозная с родителите ми. Майка ми не е разписала документ, че се отказва от мен, и това е попречило да бъда осиновен. В акта ми за раждане присъстват нейните имена и тези на баща ми, но въпреки това не мога да ги открия. Всичките ми опити чрез различни институции да стигна до тях удрят на камък. От директорката в дома знам, че имам братя и сестри. И с тях желая да осъществя контакт“, заяви той.

35-годишният мъж сподели, че мечтае да се завърне у нас и да основе своя логистична компания, чиито бази да са в малки села и градове, и да отвори работни места.

Иван се надява, ако някой от Горна Оряховица знае нещо за неговия произход или познава семейството му, ще съдейства за лична среща с близките му. Имената на майката и бащата се пазят в редакцията на „Борба“ и няма да бъдат публикувани заради закона за защита на личните данни.

Галина ГЕОРГИЕВА

8 thoughts on “Изоставен от родителите си издирва биологичното си семейство в Г. Оряховица

 • 17.05.2022 в 15:33
  Permalink

  „ако някой от Горна Оряховица знае нещо за неговия произход“ – как да знае? По снимката да го разпознае или по 2 имена? Борба както обикновено са *под* ниво.

  Отговор
 • 18.05.2022 в 1:33
  Permalink

  Казвам се Иван Ангелов Спасов статията е написана мо мое искане с реалестичен сюжет защото живота ми е такъв. Ако има нещо красиво видели очите ми през целият този мой изминал живот щеше вече да е в статията. Благодаря на редакцията за добре написаната статия

  Отговор
  • 18.05.2022 в 15:23
   Permalink

   Ако някой познава семейството и може да помогне, би трябвало да види имената на родителите. Това, че ги имало в редакцията, но не можели да ги публикуват са някакви обяснения. Но без тези имена намирането е почти невъзможно. Разбрахме вече, че бащата се казва Ангел Спасов – пак напредък.

   Отговор
  • 19.05.2022 в 9:28
   Permalink

   Адвокат Петър Николов от Варна е човекът, който е помогнал на доста хора да намерят близките си и който действително би ви свършил работа. Успех в търсенето на родителите Ви и дано не се разочаровате, когато това се случи!

   Отговор
  • 19.05.2022 в 10:20
   Permalink

   Адвокат Петър Николов от Варна е помогнал на доста хора да намерят близките си. Това е човекът, който действително би ви помогнал. Успех!

   Отговор
 • 18.05.2022 в 16:37
  Permalink

  Ами тези родители все някъде са работили. Все някой ще се сети за колежка / позната, която е изоставила 3-годишното си дете през 1990г… И имената на бащата, поне първото. Защото ако не са имали брак…фамилията е на майката.

  Отговор
  • 26.05.2022 в 11:57
   Permalink

   Ако фамилията е на майката, то и презимето е на майката с окончание „ин“. Примерно ако е Донка Петрова, синът й ще е ПървоИме Донкин Петров.

   Отговор
 • 20.05.2022 в 5:01
  Permalink

  Ангел Станчев е бащата а майката се казва Лиляна Спасова ще побликувам и акта за раждане ако помогне това аз нямам какво да крия. Това което е скрито от мен толкова години от институциите който нямат право да споделят нищо е достатъчно за мен

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.