Времето

Изяснява се, сутринта ще бъде много студено

През нощта облаците ще намаляват до ясно. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Минималната температура ще бъде между 6 и 8, на места ще падне и до 4. За В.Търново сутрешна температура около 5 градуса.

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще духа саб до умерен вятър от северозапад-север. В централните части на Дунавската равнина през целия ден вятърът ще е умерен от север. Максималните температури ще се повишат и ще са между 19 и 21, за В. Търново около 19. Атмосферното налягане ще остане високо и ще бъде без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от северозапад-север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15, а на 2000 м ще е около 3.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.2 през 1969 г., а най-ниската измерена минимална е 4.8 през 2016 г. Слънцето ще изгрее в 05 ч. и 52 мин. и ще залезе в 20 ч. и 36 мин. Фаза на Луната: три дена след пълнолуние.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *