Горещи новиниОбществоПавликени

В Павликени направиха първа копка на спортен кът за 158 хил.лв.

Голяма комбинирана зона за отдих и спорт на стойност 158 хил.лв. правят в Павликени. Първата копка на площадката, която ще се намира в ОУ „Климент Охридски“ направиха кметът инж. Емануил Манолов, директорът на училището Радка Станева и управителят на фирма изпълнител на строителните дейности „Стройко“ – инж. Иван Трайков, а отец Димитър отправи благослов за предстоящата работа на обекта.

67 9844 лева от общото финансиране идват по проект „Красива България“, а останалите 90 хил.лв., подсигурява общинската хазна.

Ще бъдат монтирани комбинирани съоръжение за игра, тенис маса, кубове за катерене и др. Предвидена е нова паркова мебел и ограждения за безопасност на спортуващите. „Изграждането на тази площадка е важно, защото младите хора на Павликени имат нужда от места за игра, места за срещи, места за спокойствие, където да могат да са щастливи и да израстват защитени и сигурни“, каза в словото си кметът инж. Манолов. Срокът за изпълнение на проекта е три месеца.

По време на изпълнение на дейностите по проекта ще се създадат нови работни места, тъй като 35% от лицата, работещи на обекта, ще бъдат наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *