Горещи новиниЗдраве

Новият директор на търновската болница: „Имам амбицията да привлека нови лекари, да разширя дейността на МОБАЛ и да повиша имиджа й“

В петък д-р Стефан Филев предаде управлението на областната клиника на д-р Красимир Попов

ОФИЦИАЛНО Д-Р КРАСИМИР ПОПОВ БЕ ИЗБРАН ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Това се случи по време на годишно Общо събрание на акционерите на болницата в петък. Вписването на рокадата в търговския регистър ще бъде направено другата седмица, а доскорошният шеф д-р Стефан Филев вече е освободен от длъжността.

Аз съм притеснен от кредита на доверие, който получавам. Болницата е най-голямото лечебно заведение в областта, тя е структуроопределяща за региона и да си управител на такава институция, не е нещо леко. Но аз имам опит и смятам, че с помощта на колегите професионалисти в клиниката ще продължим, ще растем и ще се развиваме все по-добре“, заяви д-р Попов.

Той даде силна заявка да се бори с кадровия дефицит, като привлече нови специалисти и приобщи към екипа на здравното заведение част от лекарите, с които е бил в стационара преди години.

Аз съм за разширяване на дейността на болницата, но това трябва да бъде подложено на финансов и кадрови анализ“, подчерта новият директор.

Изтъкна, че при поемането на този пост човек не трябва да има колебания, а да се впуска смело и да се бори с предизвикателствата.

Ако съм имал някакви съмнения, те са били до този момент, оттук нататък вече не – категорично. Ще се стремя да подобряваме финансовото състояние на клиниката, здравната услуга и имиджа на здравното заведение“, увери медикът.

Новият изпълнителен директор има опит в управлението на медицински центрове. Той бе начело на ДКЦ 1 Велико Търново в продължение на две години, а последното му работно място бе единственият в региона Център по хипербарна оксигенация.

По специалност д-р Попов е анестезиолог, възпитаник е на Медицинския университет в София. Работил е 15 години в Отделението по реанимация на търновската болница, но напуска през 2015 година.

С д-р Попов се познаваме. Работили сме заедно. Отношенията ни са добри, а институцията заслужава да има приемственост. За първи път ще има смяна, при която се предава от бивш директор на настоящ. Когато аз дойдох, имаше един гол кабинет, нямаше нито компютър, нито нищо, а само увеличени заплати и дългове за 2 млн. лв.“, заяви д-р Стефан Филев при предаването на властта.

Допълни, че болницата е в добро финансово състояние, като печалбата за 2021 г. е в размер на близо 100 000 лв.

В края на месеца пък е насрочена приемателната комисия за акт 16 на новия корпус на лечебницата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *