Общество

Класна стая на открито правят в Ресен

Класна стая на открито в двора на ресенското училище „Христо Ботев“ е идеята, около която са се обединили в село Ресен. Необходимата сума за построяване на беседка и оформяне на прилежащото пространство е около 5000 лева, а вече има учреден и Инициативен комитет. На 24 май ще има голям благотворителен концерт от 10 часа в салона на читалище „Народна просвета – 1874“. Освен да почете най-българския празник събитието е с основна цел събиране на средства за класната стая на открито.

Концертът е подготвен с много ентусиазъм, вълнение и надежда от учениците и самодейците от творческите колективи на читалището. „Ние вярваме, че ученето сред природата и общуването с нея са особено необходими в днешното технологично време и насърчаваме децата в тази посока. По примера на нашите предци, изградили със собствен труд и средства училището в Ресен, бихме искали да ангажираме обществеността в селото да подкрепя с всички средства образованието и възпитанието на нашите ученици в една все по-естествена, приветлива и обичана среда“, каза Марина Пашова, преподавател в училището.

Инициативният комитет е поставил дарителски кутии в някои от търговските обекти, такива ще има и на входа на салона в деня на концерта.

Александра Калбанова, ученичка в ОУ „Христо Ботев“, е направила рекламен клип за концерта, а всички творчески самодейни колективи към читалището са прегърнали идеята и ентусиазирано са се включили в подготовката на празничната програма. След концерта се предвижда хоротека на площада.

Концерта ще посветим на всички благодетели, просветители и хора с чисти и щедри сърца, дали своя принос и подкрепяли през годините българското образование, посочва още Марина Пашова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *