Спорт

Лора Атанасова и Деян Гемижев със сребро от Националната студентска универсиада

Два сребърни медала спечели Лора Атанасова, студентка в специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, в дисциплините тласкане на гюле и мятане на диск.

Тя беше победена единствено от Михаела Петкова от Национална спортна академия (гюле) и Лили Стойчева от Тракийски университет (диск). Другата представителка на ВТУ Виктория Миткова, студентка в магистърска програма „Физическо възпитание и спорт за деца и младежи със специални образователни потребности”, остана на косъм от медалите и зае 4-та позиция в диска. В гюлето Александра Рибарова-Димитрова (редовен докторант към катедра „Теория и методика на физическото възпитание“) и Виктория Миткова заеха 5-а и 6-а позиция. Така в отборното класиране, в група дисциплини „Хвърляния” – жени, трите представителки на Великотърновския университет оставиха далеч след себе си представителките на Национална спортна академия и Пловдивския университет.

Деян Гемижев, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, спечели сребърен медал в тласкането на гюле с 13,90 м, отстъпвайки единствено на Живко Господинов (НСА) с 13,99 м. По време на състезанието Деян получи неприятна контузия и не успя да вземе участие в коронната си дисциплина – мятане на диск, в която очакванията бяха за златен медал. В нея той има покрит норматив за участие в Световните студентски игри в Китай 2021, впоследствие отложени за 2022-ра, а преди седмица просрочени още веднъж – за 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *