Спорт

Плувците на ,,Етър 2000“ с призови класирания на турнира „Спартак” в Сандански

579 плувци от 35 клуба от България и Северна Македония събра турнирът ,,Спартак” в Сандански. КПС ,,Етър 2000″ участва с 23 състезатели във всички възрастови групи. При момичетата с най-добро представяне е Елеонора Иларионова, която спечели сребърен медал на 50 м бруст в група „С“.

В тази категория плува и Кристияна Манева, която подобри личните си постижения. В група „А“ най-малката участничка на клуба Йоана Колева се представи отлично – на 50 м бруст е четвърта, а на 50 м гръб пета. В категория „Е“ Ивелина Пенева е шеста на 100 м бътерфлай, Деница Дойчева е шеста на 200 м гръб, Габриела Матанова е седма в тази дисциплина. На 50 м бруст Мила Илиева е осма, а Ивайла Стефанова е 12-а. В група „Е“ участва и Ема Колева, която направи лични постижения.

При момчетата с най-успешно представяне е Петър Кьорчев, който завоюва сребърен медал на 100 м св. стил в група „С“. В същата дисциплина Боян Матанов е пети. Двамата заедно с Ивайло Бобев и Красимир Младенов спечелиха сребърни медали на двете щафети. В тази категория плува и Стилиян Ангелов, в група „В“ – Преслав Младенов, и в категория „D“ – Самуил Гецов и Стефан Маринов, които също се представиха много добре.

При по-големите, родени 2008 – 2009 г., Мариян Георгиев е осми на 50 м бътерфлай, Илия Бонев е осми на 50 м бруст, а Александър Великов е девети на 50 и 100 м бруст. Тримата покриха нормативите си за Държавното на 50 и 100 м св. стил. В най-голямата група Теодор Иларионов е осми на 50 м бруст, Веселин Янчев е десети на 50 м гръб, а Димитър Димитров е 11-и на 50 м бътерфлай. На отбора предстои участие на турнира във Варна ,Black Sea Cup 2022 г. на 11 – 13 юни, съобщи треньорката Роза Георгиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *