Ученичка с 24 отличия е носител на наградата „24 май“

Йоана Иванова от ПГСАГ получава приза на Община Велико Търново

Дванадесетокласничката Йоана Иванова от Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Ангел Попов“ е новият носител на наградата „24 май“, която се връчва от Община Велико Търново. Кандидатурата й беше одобрена от специално сформираната комисия с участието на общински съветници, журналисти и експерти от сферата на образованието. Тя беше внесена за гласуване на извънредно заседание на местния парламент, където единодушно беше утвърдена.

Наградата се връчва на изявени ученици от община Велико Търново във връзка със завършване на 12 клас. Отличието се присъжда за 15-та поредна година и за пръв път отива при възпитаник на ПГСАГ „Ангел Попов“.През целия курс на обучение Йоана Иванова е спечелила 24 отличия от международни, национални и областни конкурси, олимпиади и състезания. Особено успешно е представянето й в сферата на компютърните рисунки и изобразителното изкуство. Йоана печели два пъти първо място от Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Сред отличията й има и първо място от Международен конкурс „Аз обичам Черно море“ в раздела за изобразително изкуство, включително първо място от Международен конкурс на изкуствата в раздел за дигитална рисунка.

Сред националните отличия на Йоана е първото място в конкурс „България и Китай – древни и уникални цивилизации“. Там тя впечатлява журито в раздела за колаж. Талантливото момиче получава първо място и статуетка от XVIII Национален конкурс „Свети Трифон Зарезан“. Тя е лауреат и носител на първо място от XIII Национален конкурс „Мадарски конник – символ на историческото минало и европейско бъдеще на България“  в раздела за  компютърна рисунка. Нейно е и първото място в Първи ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“.  Сред другите й значими отличия е първо място от Конкурс за детско творчество „Водата извор на живот“ и втора награда от Конкурс за детско-юношеско творчество в областта на литературата, изобразителното изкуство и мултимедията на тема „Силата на търновската конституция.  Йоана е  участвала в реализацията и на проект по Програма „ЕРАЗЪМ+“ с провеждане на учебна практика в Португалия.Младото момиче се занимава и с танци.  Наскоро тя участва със своя балет „Вега“ в последния сезон на предаването „България търси талант“, където формацията се класира на трето място.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.