Празник на източноазиатските култури събра стотици във ВТУ

Празник на източноазиатските култури беше открит във Великотърновския университет. Той се проведе точно пред институт „Конфуций“ и премина при голям интерес от жителите и гостите на старата столица.Събитието се организира от катедра „Класически и източни езици и култури“ към Филологическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Всички посетители можеха да видят демонстрации на бойни изкуства, както и демонстрация на чаена церемония.  Традиционните японски, китайски и корейски танци бяха изключително атрактивни, а в същото време бяха показани типичните за азиатската култура облекла. Имаше и презентация на кино, атрактивни музикални изпълнения, както и традиционната азиатска кухня. Посетителите можеха да опитат различни специалитети, включително любимото на много хора суши. Празникът не мина и без калиграфия, а много хора получиха имената си изписани на специална хартия.

Заместник-ректорът по международната дейност на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров поздрави всички гости и участници в събитието от името на академичното ръководство и от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

В приветствието си проф. Димитров отправи пожелание Празникът на източноазиатските култури да се превърне в една добра традиция за университета.

Михаил МИХАЛЕВ

Снимки: ВТУ

One thought on “Празник на източноазиатските култури събра стотици във ВТУ

  • 22.05.2022 в 12:05
    Permalink

    Страхотно събитие, поздравления! Само искам да питам къде беше оповестено предварително, щото аз научавам за него сега? Няма информация нито на сайта на университета, нито на сайта на център Конфуций. Сигурна съм, че и в местните медии не съм срещнала новина за предстоящо такова събитие.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.