Богат културен и спортен календар до края на годината във възрожденския град

Елена е желано място както за туризъм, така и за развитие на бизнес и нови инвестиции в тази сфера. Все повече се изкупват къщите дори в отдалечените села в Еленския край, като част от тях се превръщат в туристически обекти – най-често къщи за гости.

„През 2021 година имаме ръст на броя на нощувките с близо 14% в сравнение с 2020 година. Реализирани са над 64 500 по данни на Единната система за туристическа информация. Категоризирани са 14 нови обекта. Очакваме добър сезон за туризма в общината“, коментират от общинската управа.

Освен традиционния туристически продукт, който се предлага в балканското градче, през изминалата година е открита и Художествената галерия на мястото на изгорялото училище. Тя е част от Музея на Възраждането, където се организират мероприятия, конференции, изложби.

„Тепърва ще се оцени стойността на художествените произведения в културната институция, представляващи ценно културно наследство“, споделят от кметското ръководство.

Богат културен и спортен календар с много нови и иновативни събития е планиран за 2022 г. от Община Елена. След две години прекъсване заради пандемията през есента отново ще се проведе Празникът на еленския бут, който е очакван не само от еленчани, но и от хора от цялата страна.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.