Малките етърчета вдигнаха Купа M&BM, Калин Дъров е голмайстор и най- добър футболист

Отборът на „Етър ВТ“ спечели първото място в поредното издание на футболния турнира за Купата на M&BM. Надпреварата за деца, родени 2011 г., бе организирана от Асоциацията на българските футболисти /АБФ/, Българския футболен съюз и Община Велико Търново в лицето на ОП „Спортни имоти и прояви“ и се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов. Днес осем отбора премериха сили на терена на стадион „Ивайло“.

На финала малките „виолетови надежди“ победиха с 4:1 тима на „Лато“ /Алеково/.
Етърци се класираха за решитилния двубой за купата след успехи над „Янтра- 2019” (Габрово) и ОФК „Академик” /Свищов/ с по 4:0. Две победи в групата направи и „Лато”, съответно с 6:1 над „Локомотив“ /Горна Оряховица/ и с 4:1 над „Лайтс“ /В. Търново/.

„Академик“ завърши турнира на трето място след 2:0 над „Лайтс”, който остана четвърти. Пети е отборът на ОФК „Павликени”, надиграл с 6:0 “Янтра“ /П. Тръмбеш/. Седми е „Янтра- 2019 “ след 8:7 с дузпи, в редовното време резултатът бе 1:1 с „Локомотив”.

Всички отбори получиха пълна екипи и топки, а победителите и Купа M&BM.
По традиция имаше и индивидуални награди. Калин Дъров от „Етър ВТ“ бе обявен за най-добър състезател на турнира, като взе и приза за голмайстор с 9 попадения. Най-добър вратар е Вилислав Цонев от „Етър ВТ“. Най-добър нападател- Александър Георгиев от „Лато“, а най- техничен играч съотборникът му Ивайло Учанов. Най-добър защитник е Виктор Йосифов от „Академик“, халф – Стефан Илиев от „Лайтс“, а за най-полезен състезател бе избран Владислав Богданов от ОФК „Павликени“

 Наставникът на етърци Свилен Василев получи приза за най- добър треньор.
Купата за най- голям принос към турнира бе за председателя на Зоналния съвет на БФС- Бончо Генчев, който връчи с наградите заедно с Николай Христозов от АБФ, спортния експерт в Община В. Търново- Георги Давидов, голмайсторът на Северозападната Трета лига- Любомир Генчев, мс Георги Трендафилов, Павлин Генчев, Трендафил Коцев и журналиста Анатоли Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.