Месечен хороскоп за май – да се подготвим за идващи плодотворни времена

През май слънцето се движи в Телец – знак, свързан със земеделието, продоволствието, природата и получаването, след като е извършено даването. Подгответе действията и мислите си за предстоящи плодотворни времена. Месецът не е от най-спокойните в годината, но благоприятните аспекти, които планетите сключват помежду си, е вероятно да ни подействат като ролкови кънки, с които набираме инерция, пуснати по течението – без нещо да ни спре, без да се замисляме за скоростта и последствията след това. На 10 май Меркурий започва своето ретроградно движение, което ще продължи до началото на юни. По това време, както всички знаем, трябва да сме особено внимателни с всякакви документални и делови дейности, да сме по-мнителни към предложения, които получаваме точно в този период, както и да не обръщаме внимание на някои съвсем неволно изречени слова от страна на близки и приятели. Изследвайте нови места, пътувайте за удоволствие, не толкова по работа, и всичко ще бъде наред.

ОВЕН

Обновете гардероба

Май ви дарява лъч светлина и шанс за положителна промяна, която сте в състояние да направите, стига да го решите. Сега късметът внезапно се обръща на ваша страна и вие лесно ще вземате решения. Но отново бъдете внимателни. Време е да покажете на приятелите и партньорите си, че на вас може да се разчита, след като в последните три месеца успешно прогонихте голяма част от добрите контакти в обкръжението си. Направете обновление, купете си нови дрехи, повдигнете самочувствието си и продължете напред. В любовта ви чакат добри новини.

 ТЕЛЕЦ

На кръстопът

 През май се налага да бъдете малко по-отстъпчиви и да се съгласявате по-често с чуждото мнение. Погледнете назад и огледайте състоянието си – всичко постигнато от началото на миналата година до ден днешен. Този месец е преломен и ще ви покаже накъде да тръгнете от сега нататък. Отново апелирам да избягвате рисковите начинания с пари и кредити, за да не влошите състоянието си. В любовта ще бъдете раздразнителни и ще искате само вашата дума да се чува. Това е невъзможно, примирете се.

БЛИЗНАЦИ

Мощно разбуждане

 През май се опитайте да направите първите стъпки към осъществяването на големите си планове за тази година. Ще почувствате силен подем в повечето житейски сфери – като се започне от личната и се завърши до социалната и професионалната. Мощно раздвижване при необвързаните представители ще ги завърти във вихъра на нови контакти и евентуални интимни връзки. Не се впускайте в няколко наведнъж, защото ще имате и този шанс. Направите ли го, със сигурност ще се провалите още в следващите два месеца.

РАК

Бъдете внимателни

 През месец май бъдете особено внимателни, за да не допуснете груби грешки на работното място. Там ще преживеете криза и от вас самите зависи дали ще преминете успешно теста на съдбата, или ще загубите позициите, градени до момента. Ако водите преговори за работа през този месец, е добре да сте по-настоятелни и да отстоявате идеите си. Не се съгласявайте сляпо на каквито и да било условия, ако те са нови и неизвестни за вас. Очаквайте спънки и юридически проблеми, особено ако през януари не сте действали внимателно с договорите и обещанията. В любовта избягвайте споровете и кавгите.

ЛЪВ

Не бягайте по тъч линията

 Въпреки трудния характер на месец май, вие няма да сте поставени в лоши ситуации и ще успеете да извлечете полза дори и от постоянните затруднения, в които попадате. В професионален аспект трябва да сте малко по-последователни. Отстоявайки позициите си, лесно ще се преборите с недоброжелателите. В личен план обаче този месец ще бъде труден, веднъж заради желанието ви да наложите промени в досегашната си връзка, и втори път, заради постоянното ви бягство по тъч линията, което граничи с безотговорност в семейството.

ДЕВА

Сядате на трона

 Дайте си почивка от 1 до 6 май, когато дните са неработни, но след това се върнете сериозно на работните места и се заемете с отговорните си задачи. От 10 май до края на месеца Меркурий е ретрограден, но на вас ще ви помогне да изградите добър авторитет пред шефовете. Някои от вас дори ще бъдат провъзгласени за лидери и ще оглавят шефското място. Не се възгордявайте, някой ви крои шапката и ако го дразните, ще има ответен удар. Все пак трябва да внимавате какво и пред кого казвате.

ВЕЗНИ

Срещате се с подходящи хора

 Използвайте почивните дни около 6 май за мобилизация и успокоение на натрупаното напрежение. След 10 май Меркурий е ретрограден, но въпреки това ще ви изпрати в живота подходящите хора за вашата дейност, идеалните условия и възможността да подпишете добри договори. Очаквайте предложения. За съжаление, в преговорите няма да сте никак деликатни, а напротив – несдържани, нетолерантни и напрегнати. Хубаво е да прикриете тези натрапчиви черти.

СКОРПИОН

Безумно високо самочувствие

 Май ще бъде един от успешните ви месеци, защото напористо ще търсите нови и нови контакти, с които да осъществявате взаимно своите общи цели. На работното място ви е нужна малко деликатност в периода 4 – 30 май, защото самочувствието ви е достигнало такива размери, че не допускате критика и наставления. По този начин самите вие ставате уязвими. В личен план желаете да обсебите половинката си, ставате прекалено хапливи и подчертавате само лошите й черти с цел да я унизите и по този начин да й покажете, че сте повече от нея.

СТРЕЛЕЦ

Разчупете границите

 През май ще живеете подредено, според всички обществени и морални норми. За вас обаче това не е начин на живот, а просто стремеж. Не сте вие, ако не нарушавате правилата понякога. Ето какво ще ви донесе поредната депресия и вътрешно неудовлетворение. Важно е през май да нарушите едно малко правило, да разчупите границите и да продължите напред като истински Стрелци. В любовта този месец е много силен и там ви очакват промени, пътувания и срещи.

КОЗИРОГ

Положете начало

 Май е месецът, през който ще действате с ясната категоричност защо и как да направите нещата. Въпреки че винаги ще се появява едно досадно колебание дали да стартирате поредния проект, сложите ли старта, успехът ще бъде с вас. Заради пролетната умора ви съветвам да не прекалявате с извънредното работно време. Освен доходи са ви нужни и жизненост, и хармония в семейството. Преумората ще ви ограби тотално. Може би не си заслужава да се жертвате толкова много.

ВОДОЛЕЙ

Погрижете се за хармонията

 През първата десетдневка на месец май се обърнете назад и се извинете на всички, които по един или друг начин обидихте в предходните месеци. Трудно преглъщате гордостта си, но сега се нуждаете да хармонизирате взаимоотношенията си. Сторите ли го, остатъкът от месеца ще бъде безпроблемен, защото ще можете да разчитате на сърдечната подкрепа на всички хора около себе си. В противен случай, дори най-близките могат да ви обърнат гръб и да попаднете в жестока изолация.

РИБИ

Като нови сте

 През май сте в прекрасно настроение, а грижите, които полагате за близките и семейството си, напълно компенсират пропуските, допускани през последните два до три месеца. Като нови хора сте и това няма как да не се отрази и да хармонизира взаимоотношенията ви. На работното място имате нови цели, ще гоните нови амбиции и ще си създадете условия за по-добри доходи за в бъдеще. Използвайте дните след 6 май активно, като осъществявате плановете си поетапно. Ще успеете.

Тодор Емилов-Тео, астролог на в. „Борба“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.