Остава сравнително топло, но се очакват чести превалявания с гръмотевици

През нощта облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималната температура ще бъде между 12 и 14 гр.

За В. Търново минимална температура около 12.

Във вторник времето ще бъде с променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци, от които в следобедните и вечерни часове на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 29 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 28.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде с променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци, от които ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 9 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.7 гр. през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.2 през 1955 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 48 минути и ще залезе в 20 часа и 40 минути.

Фаза на Луната: шест дена преди новолуние.

В сряда ще преобладава време с незначителна облачност, предимно средна и висока. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр., а максималните ще се повишат и ще са между 25 и 28.

В четвъртък през нощта облачността ще се увеличи и вплътни и на места ще има валежи от дъжд. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В следобедните часове облачността ще се разкъса и намалее и в петък ще е предимно слънчево със до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса и минималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр., а максималните ще са между 30 и 32.

В събота и неделя ще има променлива облачност с развитие в следобедните часове на купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Температурите ще се понижат и минималните в неделя ще бъдат между 14 и 16 гр., а максималните ще са между 22 и 24.

В понеделник преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник времето ще бъде с променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци, от които ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 9.

В сряда времето ще бъде с променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци, от които на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 12. В четвъртък, петък и събота времето ще бъде също с променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци, от които на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще е от северозапад умерен до силен. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр., а на 2000 м ще е около 14. В неделя и понеделник времето над западните и централни части на Стара планина ще бъде със значителна облачност купеста и купесто-дъждовна, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималната температура ще се понижи и в понеделник на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 5.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.