Прани гащи в центъра на Велико Търново разбуниха страстите в социалните мрежи

Сравняват старата столица с Южна Италия

Снимки с опънат простир между два блока в центъра на Велико Търново разбуниха страстите в социалните мрежи. Тази гледка е в центъра, срамно е, мислех, че се борихме за културна столица на Европа, твърди авторът на фотографиите.

Доста от коментиращите подкрепят мнението му, но друга част от великотърновци считат, че в града има много по-сериозни проблеми от прането.

„Културна столица? Сериозно? И един въпрос – с тази публикация се надявате да накарате хората, живеещи там, да спрат да простират ли? Или да си построят големи тераси? Снимайте мизерията и боклуците на хората, а не чистото им пране. Естетически не е ОК – факт, но като е място, с което разполагат единствено хората от блока, защо изобщо трябва да им се месим или да им се подиграваме? Ние нямаме работа там, това е тяхното пространство зад блока. Не е като да са опънали пране пред Съда или Общината“, споделя друг великотърновец.

Много от коментиращите сравняват старата столица с Южна Италия, където подобни гледки са ежедневие. Там буквално има мрежа от опънати въжета с разноцветни дрехи, а в дискусията се включи и бившият народен представител Станислав Стоянов.

„Чета и се удивлявам на логиката на коментиращите. Значи, ако нямаш пари да си издържаш децата, тогава си длъжен да си простреш гащите пред целия квартал и хората трябва да проявят разбиране. Щом ви харесва, дайте да го вкараме в закон! Да се опънат простири към паметника „Майка България“, към Царевец, над главната улица… Въпреки че имам тераса, изпраните ми дрехи и бельото си ги простираме на сгъваем простир (който струва 5 – 10 лв.) в една от стаите. Въпрос на култура! Не на бедност или заможност“, твърди Станислав Стоянов.

Въпреки това болшинството от мненията са, че във Велико Търново има много по-сериозни теми за разговор от прането. Особено когато става въпрос за инфраструктурата на града.

„Целият град разкопан, движението с МПС е трудно, какво ви пречи прането? Понеже всичко друго ни е по конец. Ние в центъра едва дишаме, вече втори месец облаци от пясък и пръст, да простираш навън изобщо не е ОК. Фирмата, която извършва ремонта, на всички празнични и почивни дни почива, нищо че хиляди се мъчат. Трябва да се работи бавно и качествено“, е още един от коментарите.

Сн. Николай ШЕРБЕТОВ

4 thoughts on “Прани гащи в центъра на Велико Търново разбуниха страстите в социалните мрежи

 • 23.05.2022 в 9:16
  Permalink

  Без ремонти няма как да се постигне обновяването на града, нека им се радваме, защото не са правени от 60 години такива, а мрънкането срещу това е само простотия извинете. Магически пръчки няма.
  А за прането, много невъзпитано, има згъваеми простири не е извинение бедността.

  Отговор
  • 23.05.2022 в 11:51
   Permalink

   Да уточним, че в момента не обновяват града, а ВИК мрежата. Нека да стигнем и да видим цялостното асфалтиране на бул. България и новото кръстовище на Беляковско шосе па тогава да се радваме.

   Щото за три мандата на Панов, едни павета наредиха на тротоарите в центъра.

   Отговор
 • 23.05.2022 в 11:10
  Permalink

  Центъра, но не е точно център. Ако е точно до главна улица, може да се каже. Но ми се струва, че е забутано между блокове. Някой си е зазидал терасата да има още половин стая и прането навън.

  Отговор
 • 23.05.2022 в 21:45
  Permalink

  Радвайте се че все още хората се перат!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.