Велико Търново изпрати първите абитуриенти по червения килим /СНИМКИ + ВИДЕО/

Зрелостниците от Професионалната гимназия по туризъм дефилираха в центъра на града

Старата столица изпрати първите за тази година абитуриенти по червения килим. Тази чест се падна на зрелостниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон. Час преди дефилето те запристигаха с коли, украсени с балони пред Студентския стол. Екстравагантности тази година нямаше, а и марките коли бяха традиционни. С изключение на една лъскава волга. Разбира се, не се мина и без бял мерцедес. Усмихнати и със самочувствие, младите хора с охота позираха на всички, пожелали да ги снимат.

А тоалетите на момичетата бяха радост за окото. Оригинални и разнообразни модели на рокли грабваха с най-различни акценти – едни с много воали, други стилни по тялото. Имаше и блестящи, в пастелни цветове или в актуалния тази година зелен цвят. До дамите пристъпваха в официалните си костюми и младите господа.

На сборния пункт бе весело, шумно, а придружаващите родители и близки обграждаха с обич порасналите си деца.

Пред Театъра в центъра на града ги чакаха роднини, жители и гости на старата столица. Те пристъпваха уверено по килима пред погледите на стотици любопитни погледи. В дефилето се включиха и малки деца с атрактивни костюми, които подобаващо заместиха кавалерите и дамите на някои абитуриенти.

Зрелостниците бяха посрещнати от кмета Даниел Панов. Той връчи червената лента за отличник на Общината на ученикът от випуска с най-висок успех в Професионалната гимназия по туризъм. Отличието получи Йордан Йорданов, който се обърна към всички абитуриенти с думите, че не е очаквал именно той да стои на сцената и да поздравява всички.

„Искам да благодаря на моята класна, както и на всички нейни колеги от Гимназията по туризъм. Благодаря ви за всичко направено за мен и моите съученици. Смятам, че завършваме образовани възпитани хора. Благодаря на семейството ми и на моите приятели, на добър час на всички ученици“, каза от сцената отличникът Йордан Йорданов. Той беше поздравен и от директора на училището Татяна Данчева, която призова абитуриентите да се връщат в него, защото там винаги ще намерят хора, които ги обичат и подкрепят.

Кметът Даниел Панов се снима с всички абитуриенти на червения килим, а от сцената той се обърна към учителите, родителите и всички зрелостници от Випуск 2022.

„Днес е един щастлив ден за Велико Търново, защото от 2019 г. не сме изпращали подобаващо абитуриентите си. Днес имам възможността да ви поздравя и да ви кажа, че Велико Търново се гордее с вас. Всеки един от нас, по-големите, помни първия учебен ден и бала си. Помнете и този ден, в който започвате професионалния си път. Но където и да бъдете, запазете едно малко място в своите сърца за Велико Търново. Защото Велико Търново даде много за вас и вашето образование“, каза в обръщението си Даниел Панов.

А след дефилето, абитуриентите ги чакаше една незабравима вечер в механа „Боляри”.

Още снимки от събитието – в галерия „Абитуриенти – 2022“

Михаил Михалев

Ана Райковска

Галина Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.