Народна носия, бели маратонки и ферари във втората абитуриентска вечер във Велико Търново /СНИМКИ + ВИДЕО/

Втората абитуриентска вечер във Велико Търново на празничния 24 май предложи много емоции на стотиците любопитни, дошли да се полюбуват на тоалети и на шоуто, което предлага дефилето по червения килим. А и преди него. Зрелостниците пристигаха пред Студентския стол с поршета, лимузини, дори с чайка и ферари, а един младеж избръмча с мотор. Най-необичайният транспорт на абитуриент тази вечер, но само за забавление, бе линейката. Група младежи, приятели на друг абитуриент, дошли да го изпратят, пуснаха сини димки и се прегърнаха в знак на вечна мъжка дружба.

Дълги и изящни рокли, някои тип принцеси, и много бели маратонки при момчетата, бяха акцентите в дрескода вечерта. Невиждано от много време насам, красиво момиче от Езикова гимназия се яви на абитуриентския си бал с народна носия.

Първи на червения килим излязоха възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Те дефилираха пред събралите се стотици великотърновци в центъра на града. Отличничката на випуска е Йоана Иванова, която беше отличена от Община Велико Търново и с наградата „24 май“. Изключително атрактивна беше друга група от същото училище, но не от настоящи абитуриенти, а тези от Випуск 1972 г. Тя беше водена от бившият директор на училището инж. Марин Цонев, който завършва Строителния техникум точно преди 50 години. Снимка за спомен с неостаряващите бивши ученици си направи и кметът Даниел Панов.

« на 2 »

След традиционната обща снимка за спомен на килима излязоха зрелостниците от Старопрестолната гимназия по икономика. Не по-малко атрактивни, със стилни рокли и костюми зрелостниците на училището не пропуснаха да преброят до 12. Отличникът на випуска тази година, само с шестици в дипломата, е Валерия Кьоркчиева. Тя получи лентата на Община Велико Търново и поздрави всички зрелостници .

„Благодаря на най-добрата класна г-жа Георгиева. Искам да пожелая на всички съученици да продължават да бъдат все така успешни и на добър час“, обърна се към всички Валерия.

Следващите зрелостници, които стъпиха на червения килим бяха тези от най-старата гимназия във Велико Търново, а именно Хуманитарна. Те бяха похвалени за успехите си през курса на обучение, за спечелените награди от национални конкурси и за издигането на училището. Отличник на випуска е Ива Георгиева, която преди няколко години написа първия си роман след спечелен конкурс. Тя също получи лента от кмета Даниел Панов и благодари на своите учители.
„Пожелавам на всички абитуриенти тази вечер да си изкарат незабравимо, защото ние от Хуманитарна гимназия ще запазим не само този ден, а и изминалите пет години. Много успехи занапред на всички“, бяха думите на Ива Георгиева.

С бурни аплодисменти през арката от балони преминаха и зрелостниците на СУ „Емилиян Станев“. Най-голямото училище във Велико Търново беше водено по червения килим от директора Кина Котларска. Кметът се ръкува с всички абитуриенти, а общата снимка запечата лицата на младите ученици, които поемат по своя житейски път.

Дефилето завършиха абитуриентите от Езикова гимназия. Те се оказаха и най-суетни, защото закъсняха с няколко минути за тържествения си миг. Това обаче не им попречи да демонстрират настроение и да преминат с красиви рокли и костюми. Най-много пълни отличници имаше именно от Езикова гимназия. За да получат своите ленти на сцената се качиха: Дарина Божилова, Маринела Люцканова, Теодора Иванова, Таня Мандрова, Есин Мехмедали, Елина Кънева, Теодора Андонова, Данаил Петков и Виктория Васкова. Абитуриентите от училището бяха и най-многобройни.

Още снимки вижте в Галерия Абитуриенти 2022
Михаил МИХАЛЕВ
Ана РАЙКОВСКА
Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Народна носия, бели маратонки и ферари във втората абитуриентска вечер във Велико Търново /СНИМКИ + ВИДЕО/

  • 25.05.2022 в 10:17
    Permalink

    Хубави! Млади! Напомнят ми за моят абитуриентски бал преди 46 г. Да са живи и здрави и да успеят в живота.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.