В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий

Празничната програма започна с поклонение на гроба на д-р Георги Атанасович – министър на просвещението в първия кабинет на България, след което продължи с празнично шествие от площад „Свобода“ до центъра на града. На централния площад „Алеко“ пред сградата на Община Свищов се проведе церемония по награждаване на ученици, отличили се с високи постижения в областите „Наука“, „Изкуство“, „Професионално обучение“, „Спорт“ и включени в съставите на отбори и екипи, заели призови места.

Наградите на изявените ученици им бяха връчени от представителите на общинското ръководство в лицето на кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, секретаря на общината Любомира Петрова, зам.-кметовете д-р Анелия Димитрова, Бедри Алиев и Иван Шопов и директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов.

На празника беше връчена и ежегодната стипендия „Нина Ташева- Антонова“ за ученик с изявени математически заложби. Стипендията се учредява в памет на свищовския утвърден учител по математика Нина Ташева – Антонова и е с цел стимулиране на даровитите деца от Свищов.

Стипендията, която е в размер на хиляда лева, бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев на Иван Калинов Динев, от VII „в“ клас на СУ „Димитър Благоев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.