Продължават почти летните температури, но се очакват чести следобедни превалявания от дъжд и гръмотевици

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. За В. Търново минимална температура около 17.

В петък преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 30 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 30 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще преобладава предимно слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 22 гр., а на 2000 м ще е около 16.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.1 гр. през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.4 през 1970 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 46 минути и ще залезе в 20 часа и 43 минути. Фаза на Луната: три дни преди новолуние.

В събота ще има променлива средна и висока облачност с развитие в следобедните часове на купесто-дъждовна облачност, от която на места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 градуса, а максималните ще са между 29 и 31.

В неделя ще има променлива, често значителна облачност с развитие в следобедните часове на купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Температурите ще се понижат и минималните температури в неделя ще бъдат между 12 и 14 гр., а максималните ще са между 21 и 23.

В понеделник и вторник преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр., а максималните ще се повишат и във вторник ще са между 26 и 28.

В сряда и четвъртък преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр., а максималните още ще се повишат и ще са между 29 и 31.

Над западните и централни части на Стара планина в събота времето ще бъде с променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци, от които на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

В неделя времето над западните и централни части на Стара планина ще бъде със значителна облачност. Ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще е умерен от югоизток. Максималната температура ще се понижи и в понеделник на 1200 м ще бъде около 12 гр., а на 2000 м ще е около 5.

В понеделник и вторник ще има променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци в следобедните часове, от които на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще е в понеделник от запад умерен до силен, а във вторник – до умерен от югозапад. Максималната температура ще се повишава и във вторник на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 12.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност с развитие на купести и купесто-дъждовни облаци след обяд, от които на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 гр., а на 2000 м ще е около 14.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.