Спорт

Веселин Великов взе УЕФА Про лиценз

Сашо Ангелов и Станислав Генчев също вече могат да водят отбори в елита на България и Европа

 

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов лично връчи дипломите за УЕФА Про лиценз на общо 20 родни специалисти на официална церемония, състояла се в Национална футболна база „Бояна“. Сред тях трима са от нашия регион. С УЕФА Про лиценз се сдобиха старши треньорът на “Етър ВТ” Веселин Великов, наставникът на „Янтра 2019“ (Габрово) – Сашо Ангелов, и Станислав Генчев, който също е водил „виолетовите“.

Лицензите дават възможност на треньорите да ръководят елитни клубове както в България, така и в цяла Европа, а също така и национални отбори на всички нива.

„За мен е чест да връча дипломите на някои от най-изтъкнатите фигури в българския футбол в момента. Познавам всички вас, с някои съм бил съотборник, с други – съперник на терена, но желая на всички ви да покажете на практика това, което сте научили през последните две години“, заяви Михайлов.

В последните 16 месеца специалистите преминаха през интензивно обучение в новата учебно-образователна програма на УЕФА, базирана на реални практики и със завишени изисквания от гледна точка на брой учебни часове, развитие на дигиталните и на професионалните възможности на курсистите. Курсът се състои от 14 учебни модула, сред които „Отбор“, „Индивидуално усъвършенстване на уменията на треньора“, „Създаване на подходяща работна среда за развитие и усъвършенстване на знанията и ученията по отношение на спортната подготовка“, „Аналитичните способности на треньорите в дигиталната ера“. Веднъж седмично практическите наставници (тютори) наблюдаваха и активно участваха в тренировъчния процес на курсистите, като занимание имаше и на стадион „Ивайло“. Като част от обучителния процес специалистите преминаха и през едноседмични стажове във водещи европейски клубове. Веселин Великов и Сашо Ангелов например бяха на практика в „Партизан“ (Белград).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *