Златни медали и купа за най-атрактивен състав спечели ТС „Динамик“ – Велико Търново, на международен фестивал

С 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала се завърна танцово студио „Динамик“ от 15-ия международен фестивал „Танцуваща река“ в Русе. Освен тези отличия на момчетата и момичетата бяха присъдени 4 купи за второ място и 1 купа за трето място. Най-голямото признание за труда и таланта на младите танцьори обаче е купата на журито за най-атрактивен състав, която те спечелиха по безапелационен начин.

19 авторски хореографии представи на фестивала ТС „Динамик“, наградени са 13 танца в много голяма конкуренция от изпълнители на 17 клуба и танцови формации от България и Румъния.

Общо 157 на брой бяха изпълненията, оценявани от журито, като танците бяха в съвременен стил и характерни танци в категориите соло, малка и голяма група.

Любим на публиката стана награденият танц „Експлозия“ с хореограф Валентина Камбурова, който бе изпратен с безкрайни овации и аплодисменти. Отличени бяха и ред групови хореографии, сред които „Инстинкт за оцеляване”, „С обич за мама”, „Това, което не успяхме да кажем”, „С последни сили”.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. ТС „Динамик“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.