Горещи новиниСпорт

Емануел Луканов е новият старши треньор на „Етър ВТ“

Ловре Кнежевич е първият разтрогнал футболист

Стамен Белчев и Емануел Луканов са били вариантите за нов старши треньор на „Етър ВТ“. По информация на „Борба“ бившият наставник на „ЦСКА-София” и „Арда“ (Кърджали) на този етап е отклонил предложението. Така основен кандидат е Емо Луканов. Във вторник досегашният наставник на „виолетовите“ Веселин Великов, който заяви, че напуска след загубата от „Ботев“ (Враца) на баража за Първа лига, потвърди намерението си да не поднови договора си с клуба. Вчера във великотърновския клуб очакваха Емо Луканов за среща, на която да бъдат уточнени детайлите по бъдещия контракт.

Ако той стане старши треньор, очаква се негов помощник да е друг бивш етърец – Стефан Данаилов.

Засега е ясно само, че „виолетовите“ започват подготовка на 9 юни, като първите два дни са за медицински прегледи и тестове. Първенството на Втора лига ще започне най-вероятно в средата на юли. Със сигурност от отбора си тръгва Ловре Кнежевич, за другите футболисти с изтичащи договори ще решава новият старши треньор.

Емо Луканов е роден на 25 май 1975 г. във Велико Търново. Играе в „Етър“ от 1993 до 2000 г., като печели Купата на ПФЛ през 1995 г. През този период е за един сезон в „Тортона“ (Италия). После дълги години е в Италия, където играе още за „Пергокрема 1932“, „Кастелана“ и „Нуова Веролезе“. От есента на 2006 г. е играещ треньор на „Нуова Веролезе“. После започва работа в „Черно море“ и през 2015 г. печели Купата на България като помощник-треньор. На 31 декември 2016 г. Луканов завършва успешно треньорски курс и се сдобива с лиценз UEFA „PRO“. През септември 2017 г. е утвърден за старши треньор на „Черно море”, заменяйки на поста подалия оставка Георги Иванов.

Луканов посещава тренировъчна сесия в университета на УЕФА в Нион, Швейцария. Също така е бил треньор в първия лагер на INTER Academy 2018 в България.

От 2018 г. става част от треньорския екип на Ивайло Петев в „Ал-Кадисия“ (Саудитска Арабия) и в „Ягелония“ (Бялисток), а от 2021 г. до февруари т.г. бе в треньорския щаб на „Берое“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *