Образование

За поредна година СУ „Вела Благоева“ е напът да реализира 4 паралелки с първокласници

Родители подадоха 96 заявления за първо класиране при точно 96 обявени места

СУ „Вела Благоева“ е напът да реализира пълни четири паралелки за 1-ви клас, съобщи директорът Ангел Янчев. Интересно съвпадение е, че от 135 подадени заявления, където училището е посочено, 96 родители са вписали СУ „Вела Благоева“ за първо класиране, колкото са и обявените места тази година.

Срокът за подаване на документи вече приключи, а веднага е формирано и класирането, като в момента тече и записването на първокласниците.

„Имаме изпратено от системата класиране. 92 от класираните деца са посочили училището като първо желание, а останалите 4 като второ и трето. Паралелките са 4, с максимален брой от 24 деца. За пръв път съвпадна точно заявеното първо желание с обявените 96 места. Надявам се до второ класиране всичко да бъде запълнено, както се случва през предходните години“, сподели директорът на учебното заведение Ангел Янчев.

По думите му приемът на първокласници в училището върви много добре през последните години. Според него това се дължи и на извънкласната дейност и действащите 50 клуба по интереси.

„Училището е всеотдайно спрямо децата и родителите. Имаме четири групи за занимални. Предлагаме разнообразие от спорт и изкуства, някои от тях са уникални, като карате, лека атлетика и шах. Не всички от тях са за първи клас, но в перспектива всички деца могат да се запишат. На първокласниците предлагаме народни танци и футбол“, каза още Ангел Янчев.

Той изтъкна и възможностите на квалифицираните кадри в училището, което допринася за широката гама от предлагани класни и извънкласни дейности. Във всяка от паралелките в начален етап има специализирани учебни часове „Татковина“. Там децата се обучават допълнително по родолюбие, изобразително изкуство и трудово обучение.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *