Маринела Иванова и Надя Дончева с приз „Учител на годината” от СБУ

Маринела Иванова и Надя Дончева от СУ „Цанко Церковски” получиха приз „Учител на годината” на тържествена церемония в столицата в навечерието на 24 май.

Синдикатът на българските учители проведе заключителния етап на XXV национален конкурс „Учител на годината“, в който бяха номинирани 90 учители и директори.

В тържествената церемония по награждаването на учителите взеха участие д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, и акад. Николай Денков, министър на образованието и науката.

Синдикалните организации от цялата страна са предложили 450 учители с постижения. Национална комисия е разгледала номинираните и е класирала 90 учители и директори.

Маринела Иванова е начален учител с втора специалност „Изобразително изкуство“. Надя Дончева също е учител по изобразително изкуство в училището. И за двете наградата е много престижна и приятна изненада. Маринела е учител в Полски Тръмбеш от 1988 година.

Тя споделя, че от 20 години стимулира учениците си да участват в национални и международни конкурси и има много награди и класирания на призови места. Тя води и факултативни часове по изобразително изкуство за деца с интерес в тази област.

Освен наградата за учител на годината сега тя е щастлива и защото Янислав Петров от 4 „б“ клас е спечелил първо място в националния конкурс за рисунка на тема „Българските народни приказки – извор на мъдрост и доброта“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.