Приложение Полски Тръмбеш

Полски Тръмбеш изпрати своите 45 абитуриенти с балони по червен килим

Празнично шествие на 24 май развълнува жителите на града

 

ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ НА ПЛОЩАД „ВЪЗРАЖДАНЕ” В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 24 МАЙ развълнува жителите на града. Преди това зрелостниците бяха изведени от класните стаи на своето СУ „Цанко Церковски” от първолаците. Учениците от гимназията дефилираха със знамето на училището в центъра на града, а мажоретките изнесоха спектакъл с новите си униформи. Празникът бе прелюдия към тържественото изпращане на випуск 2022 на следващия ден – 25 май. Преди това всеки клас покани по различен начин своята класна на бала, а абитуриентската нощ бе в „Калоянова крепост” в Арбанаси. Кавалер за бала на директора на училището Стефка Трайчева бе Иван Иванов, който е и в отряда на доброволците в града. По традиция абитуриентите бяха изпратени тържествено по червен килим и с бели, зелени и червени балони. Момичетата и момчетата бяха в изискани и стилни тоалети, но атракции като оригинален превоз нямаше.

Тази учебна година СУ „Цанко Церковски” завършиха 45 абитуриенти, разпределени в 3 паралелки. Техните класни ръководители са: на 12 „а“ – Магдалена Маринова, на 12 „б“ – Доброслава Кирилова, и на 12 „в“ – Ивелина Тодорова. Голяма част от учениците, особено от 12 „а“ клас, имат желанието да продължат своето образование във висши учебни заведения, като някои от тях дори вече са положили успешно предварителните кандидатстудентски изпити и се нуждаят само от диплома за средно образование, за да продължат обучението си. Друга част ще потърсят своята реализация на пазара на труда. Всички ученици се явиха на държавен изпит по български език и литература на 18 май. На втори държавен зрелостен изпит, който се проведе на 20.05.22 г., се явиха 31 ученици, от тях по география и икономика – 22, по биология и здравно образование – 6, по химия и опазване на околната среда – 2, по предприемачество – 1. Останалите 11 ученици се явиха на изпит по теория на професията.

Ивелина Тодорова изпрати своя първи випуск, естествено, не е минало без сълзи от радост.

„През учебната 2017-2018 учебна година поех класното ръководство на 8 „в“ клас – професионална паралелка „Фермер – земеделец“. Нов клас, по нова учебна програма, едно ново начало за всички – както за децата, така и за мен. Минахме през радости и тревоги… Научиха се да бъдат единни и сплотени. Пет години отначало ми се струваха много, но ето че и последният 24 май за тях настъпи… Искам да им пожелая да са здрави, да мечтаят, да имат куража да живеят и да не забравят, че са хора! Да намерят пътя в живота, който да ги прави щастливи! На добър час!”, сподели учителката с вълнение.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *