Италианският театър „Нина“ даде начало на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“

Италианският театър „Нина“ даде начало на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“. В съботния ден десетки деца се забавляваха до Художествената галерия „Борис Денев“ и паметника на Асеневци, където е изградена сцената „Арт лято“.

Входът за всяко едно от представленията в програмата е безплатен. Всяка събота през летните месеци на сцената ще излиза различна театрална трупа.

Следващата седмица най-малките зрители имат възможността да наблюдават „Белият заек“ на букурещкият театър „Арте“. На 18 юни Държавният куклен театър в Русе ще представи „Вълкът и седемте козлета“, а в последната събота на юни театър „Мале-мале“ идва с постановката „Балон като слон“.

През юли програмата също ще бъде богата. На 2-ри албанският театър „Мета“ ще представи „Принцесата и граховото зърно“, а на 9 юли Държавният куклен театър във Варна ще зарадва децата с любимата „Пепеляшка“. „Ариел театър“ от София е подготвил за 16 юли „Храбрият шивач“, а Държавният куклен театър в Пловдив представя на 23 юли „Косе Босе“. Драматично-кукленият театър в Силистра излиза на сцената в последната събота на месеца, за да представи „Маша и мечока“. Първото представление за август ще бъде на лисабонският театър „Маозора“, а на 13 август Център за изкуствата „За Родопите“ представя постановката „Нарисувай ми човек“. На 18 август испанският театър „Плюс“ ще пресъздаде „Дядовата ръкавичка“, а в последната събота на фестивала театър „ВЕСЕЛ“ ще закрие програмата с любимата на малките зрители „Русалка“.

Фестивалът е организиран от Куклен театър „ВЕСЕЛ“, с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. Община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.