Даниела Курдова, психолог и астролог: „Човек, преживял трудности, е много по-устойчив в живота“

Човек през целия си живот се опитва да избяга от страданието и се стреми към удоволствията, но чрез тях не се израства и не се върви напред. Всичко трябва да е балансирано, защото когато една личност е отдадена на удоволствия, дори и най-малкият проблем може да я срине. А този, който е преживял трудности, той е много по-устойчив и спокойно приема всичко, което му поднася живота. Философията и ценностите му се променят. Затова не трябва да се плашим от кризи, проблеми и сривове. Това съветва психологът Даниела Курдова от Велико Търново.

Даниела Курдова е опитен психолог и владее тайните на Астрологията.

Тя е специалист, който владее и тайните на астрологията. Даниела е завършила „Финанси“ и „Счетоводство“. В продължение на години е работила в тази сфера като касиер, счетоводител до управител и дори изпълнителен директор на фирма за електронни изделия. Междувременно завършила психология, запалила се и по астрологията. Любовта към това познание възникнало спонтанно от препоръка на нейна позната да си направи хороскоп. Астроложката открила, че начетената търновка има сериозен потенциал в тази насока. Даниела се амбицирала и се захванала със задълбочено изучаване на тънкостите на тази наука. Присъединила се към групи, изследващи учението на Петър Дънов. Най-много й допаднала астропсихологията, в която съзряла сериозно бъдеще на професионалното си развитие.

„Психологията способства за по-бавно опознаване на човека, разкриване на неговите травми, отношения с родители, партньори, деца. Докато с помощта на астрологията и по-специално след изготвяне на натална карта, ясно се виждат проблемите, разкрива се характерът на човека, излизат наяве неговите маски, разшифрова се подсъзнанието му. Това дава възможност директно да се работи, като се използват най-точните способи в конкретния случай, за да се постигне резултат. Така се спестява време за диагностика, защото една психологична консултация може да отнеме поредица от срещи и дълги разговори, докато психотерапевтът стигне до същината на проблема и се изгради доверие.А и този дълъг процес крие опасност специалистът да предаде свои несъзнавани модели у другия човек или да интерпретира неточно причините за проблема“, разяснява Даниела Курдова.

Даниела Курдова е категорична, Астропсихологията помага за много по-бързи резултати при справяне с проблеми.

Тя подчертава, че не е привърженик на убеждението за кармична предопределеност и че дадено житейско изпитание трябва непременно да се изживее и изстрада.

„По пътя си човек неизбежно среща трудности, но те са възможности за израстване и развитие. Затова не трябва да се избягват, заобикалят или замазват, а смело да се вземат решения и да се действа за преодоляването им“, съветва Даниела Курдова.

Като специалист психолог и астролог е забелязала, че хората масово търсят партньорства и темата за любовта е винаги актуална. „Интересуват се още кога е подходящият момент за започване на работа, за създаване на фирма и стартиране на бизнес, за закупуване на жилище, по какъв начин да бъде купен имот – със спестявания, наследство, кредит и т.н. Като цяло хората искат да знаят какво хубаво ще им се случи в бъдеще“, споделя Даниела Курдова.

Даниела работи и с деца, като най-ярките проблеми при тях са свързани с дефицит на внимание, разсеяност и агресия. „Образователната ни система за съжаление не е отворена за различен подход към отделните деца. Има артистични деца, на които им е трудно да се фокусират върху математика, физика и др. точни науки. Тези ученици са много умни, интелигентни, свободолюбиви и към тях трябва да има специален подход, защото темпераментът им е по-различен. Това показват и тестовете, които правим по време на консултациите. Тези деца с лекота пеят, танцуват, рецитират, пишат, рисуват… Жадуват за внимание и да бъдат приети с тези техни себеизяви, защото реално средата ги потиска и иска да ги вкара в калъп. Насърчавам родителите да записват децата си на извънкласни дейности, защото имат много енергия, която трябва да бъде канализирана в правилната посока за индивидуално развитие. В противен случай, ако тази енергия се потиска, може да се стигне до заболявания на психическо и дори физическо ниво“, подчертава Даниела Курдова.

Психоложката разказва, че наскоро при нея отишла жена мениджър в голяма фирма. Споделила, че шефката й заявила: „Имаш проблем с емоциите. Работата и емоциите не могат да вървят ръка за ръка“.

Освен страстта и към Психологията и Астрологията, дейната търновка има афинитет и към спорта и се гордее с трите си деца.

„Това е много ограничаващо, защото когато човек е креативен, емоциите го амбицират да твори“, категорична е Даниела Курдова.

Казва, че има доста предложения от компании за изнасяне на мотивационни лекции пред служителите, които да бъдат стимулирани да развиват потенциала си.

„Добре е да се знае, че мъжете добре управляват бизнес, но жените задържат екипа. Това е така, защото жената е ориентирана към това да сплотява и тя разбира емоционалните състояния на хората, по-гъвкава е“, разяснява Даниела Курдова.

Експертката не подминава и темата за самотата. Много хора напоследък са сами и се оплакват, че не могат да срещнат подходящ партньор. „В момента сме в ерата на Водолея и са характерни повече партньорствата. Измества се фокусът от семейния модел в посока партньоство. Има хора, в чиято натална карта не е заложено да имат партньор. Това означава, че в този живот те трябва да работят върху себе си и да развиват своята индивидуалност“, уточнява Даниела Курдова.

Освен страстта и към психологията и астрологията, дейната търновка има афинитет и към спорта. Отмаря с йога, обича да изкачва планини, да кара велосипед. Гордее се с трите си деца.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимки: личен архив

One thought on “Даниела Курдова, психолог и астролог: „Човек, преживял трудности, е много по-устойчив в живота“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.