Горещи новиниОбщество

Канят депутати и полицейски началници на извънредна сесия в Полски Тръмбеш

Приемат декларация против заповедта за превръщане на управлението на МВР в участък

ПО ИСКАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ се свиква извънредна сесия срещу заповедта на вътрешния министър Бойко Рашков за превръщането на местното полицейското управление в участък от 1 юли. Извънредното заседание ще бъде на 9 юни от 14 часа в залата на Общинския съвет. На него ще бъде приета декларация против нареждането и с искане за неговата отмяна.

ПАК ПО НАСТОЯВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ партии в общината на сесията са поканени всички депутати от региона, както и директорът на ОДМВР ст. ком. Димитър Машов. Пред тях съветниците и гражданите ще защитят своята позиция, че Районното полицейско управление не трябва да бъде превърнато в участък.

През територията на общината минават два главни пътя – Свиленград – Русе, свързващ двете основни митници на България, по който минава международният трафик от Азия за Европа. Той предимно е от товарни автомобили и автобуси. Дължината на отсечката, която е на територията на общината, е 17 км. Другият главен път е Русе – София, който е с висок интензитет на натовареност. Има участъци с концентрация на ПТП. Територията на община Полски Тръмбеш е с подход от всички страни – естествен пътен възел, затова се констатира често преминаване на криминален контингент от други области. Ежедневно се налага регулирането на движение по посочените пътни артерии, обработка на ПТП, посещения на ПТП, сигнали за извършени престъпления.

Със средства на общината е изградено видеонаблюдение с 80 камери за над 100 000 лв., за което се следи денонощно от дежурната част в полицията, която ще бъде закрита при трансформирането в полицейски участък.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *