15 000 лв. събраха за възстановяване на изгорялата ферма на Красьо Каратиста

БЛИЗО 250 ДУШИ ДОЙДОХА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ В СЪБОТА В ШЕРЕМЕТЯ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПРОЛИВНИЯ ДЪЖД, ЗА ДА ПОДКРЕПЯТ ЖИВОТНОВЪДА КРАСИМИР КИРИЛОВ – КАРАТИСТА, който загуби фермата си при пожар в началото на 2022 г. Присъстващите събраха сумата от 15 000 лв., а още 40 000 лв. за възстановяване на стопанството обеща зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев, който също уважи милосърдната инициатива. Необходими са допълнителни средства, за да се вдигнат отново кошарите и да се закупят животни, тъй като щетите от инцидента възлизат на половин милион лева.

Концертът се състоя на специално изградена сцена и навес в близост до дома на фермера във великотърновското село. Дъждът попречи за пристигането на всички заявили предварително присъствие. Организаторите се бяха подговили да посрещат над 500 човека.

Съдействие по детайлите с музикалното оформление на проявата оказа фирма „Би саунд“, от „Бритос“ осигуриха безплатна бира, а атракцион „Калоянова крепост“ пък пое нощувките на звездите в събитието.

За каузата се изявиха безвъзмездно рок кралицата Милена, Фънки и групата му „Черно фередже“, Орхан Мурад, „Туба Брас Бенд“, Валентина Панова,  Яница Русева и приятели. Вицове и смешки за доброто настроение на гостите разказваше комикът Димитър Туджаров – Шкумбата.

На сцената се представи и дъщерята на Красимир – Кристияна Кирилова, която изуми присъстващите със своя певчески талант.

Концертът започва още в 14:00 часа и завърши в 24:00 часа.

Организаторите планират идентична инициатива през август.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: Марина Чамуркова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *