Една трета от британските първокласници носят памперси и не могат да си кажат имената при постъпване в училище

Системата на основното образование в Обединеното кралство е в шокиращо състояние

Във Великобритания тази седмица ще бъде публикуван докладът на държавната комисия по образование. Част от данните от този документ вече изтекоха в пресата, която нарече шокиращо състоянието на системата на предучилищното образование в страната: повече от една трета от младите британци не достигат нивото на развитие, съответстващо на тяхната възраст.
Така директорът на едно от началните училища в Нотингъм се оплака, че учителите трябва да отделят по-голямата част от времето си не в това да учат децата да смятат и да пишат, а да ги учат да ходят до тоалетната. Много деца не могат да произнасят собствените си имена, когато влязат в училище, все още ядат бутилирана бебешка храна, а един ученик дори беше доведен на училище с пазарска количка.
Някои петгодишни деца общуват с външния свят по най-примитивния начин – „ням-ням“ и „бу-бу“, носят памперси, тъй като не са свикнали да посещават тоалетната.
Директорката на друго училище, от Къмбрия, каза на инспекторите, че тя дори вече не се изненадва, когато 6-7-годишни се докарват в училище в инвалидни колички и много от тях все още сучат.
– Близо една трета от 5-годишните в Обединеното кралство не достигат подходящото за възрастта си ниво на развитие до момента на влизане в началното училище – се казва в доклада. – През 2020 г. 46% от първокласниците не са били готови да влязат в основно училище, спрямо 35% година по-рано.
Много хора посочват пандемията от коронавирус като една от причините за този проблем. Или поне със сигурност тя доста допринесе за изоставането на децата във физическото им развитие. „Някои деца се нуждаят от интензивни курсове по физиотерапия, защото краката им са слаби и със слаб мускулен тонус. И това е от прекарване на много време пред телевизора“, казват експерти.

Фото: Shutterstock

Източник“ KP.RU

One thought on “Една трета от британските първокласници носят памперси и не могат да си кажат имената при постъпване в училище

  • 15.06.2022 в 12:41
    Permalink

    Ами нормално като започват училище на 5 г. Ако смъкнат първи клас да е на 1 година, ще има доста, които не могат да ходят. Важното е експерименти да има. Явно на 6г е твърде късно за първи клас, а 7 е направо пълнолетие. Важното да не се тревожат – във висшето ще научат нещата, които са изтървали назад, а ако и там не успеят, ще стане при магистратурата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *