Служители на Здравната каса във В. Търново протестираха за увеличение на заплатите

ЕДНОЧАСОВА ЕФЕКТИВНА СТАЧКА ПРЕДПРИЕХА ОКОЛО 50 ДУШИ, РАБОТЕЩИ В РАЙОННАТА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. В понеделник сутринта те излязоха пред сградата на ведомството и призоваха за увеличение на възнагражденията. Служителите носеха плакати с надпис „И за нас има инфлация“, „Държавен служител не е мръсна дума“, „Стига популизъм“, „Няма да мълчим повече“. Протестът бе организиран от КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Недоволстващите настояват да бъдат увеличени поне с 30% основните заплати и да се разкрият още щатни бройки в учреждението, за да има кой да работи по поемането на новите дейности, заложени в плана на НЗОК.

Протестиращите увериха, че ще отстояват исканията си докрай и в случай че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорни партньори на звеното – болници, аптеки, лични лекари и други.

Служителите са категорични, че предвидените в актуализацията на бюджета допълнителни 4 млн. лв. за заплати и осигурителни вноски за персонала са крайно недостатъчни и няма да успеят да удовлетворят исканията им.

Освен в Здравната каса във Велико Търново протест по същото време имаше и в София, Бургас, Варна, Русе, Хасково и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *