Горещи новиниОбщество

В средата на юли трябва да приключи разкопаването на бул. „България“

Проектът за смяната на основния водопровод и канализацията под търновския бул. „България“ навлиза във финален етап. От 17 юни той се отваря за движение за леки автомобили в участъка от Съдебната палата до пресечката с ул. „Тодор Балина“ и ул. „Елин Пелин“. Възстановява се двупосочното движение по цялата дължина на ул. „Тодор Балина“. Връща се еднопосочното движение по ул. „Любен Каравелов“ – в частта от бул. „Никола Габровски“ към ул. „Мир“, както и по ул. „Подпоручик Александър Панайотов“.

Възстановяват се зоните за платено паркиране по бул. „България“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Подпоручик Александър Панайотов“, както и съществуващите паркоместа със свободен достъп в района.

Полагането на нови канали и водопроводи навлиза в последната си фаза. Също от петък (17 юни) строителните работи ще обхванат района от светофара при пресечката с улици „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“ до кръстовището с ул. „Беляковско шосе“. Този участък заедно с връзката при улица „Ниш“ се затварят за движение до 17 юли, когато трябва да приключат строително-монтажните работи.

Временно се променят маршрутите на градските автобусни линии N 2, 4, 5, 9, 40 и 110 (в сила от 17 юни):

– в направление от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, ПВ „Качица“ и ул. „Краков“, след което продължават по обичайните си трасета. В посока кварталите „Картала“ и „Колю Фичето“ спирка „Беляковско шосе“ се измества 30 метра на запад – пред търговските обекти;

– в направление от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите от булевард „България“ се отклоняват по улица „Краков“ и през кръстовището на ПВ „Качица“ продължават по бул. „Никола Габровски“ и ул. „Васил Левски“. В посока централна градска част спирка „Беляковско шосе“ остава изместена до сградата с адрес бул. „България“ 41, веднага след връзката с ул. „Полтава“.

В променените си маршрути автобусите спират на всички съществуващи градски спирки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *