Откриха тялото на момче на скалния венец под Дома на алпиниста

Тялото на 18-годишен младеж е открито в ранния следобед на скалния венец под Дома на алпиниста във Велико Търново. На място текат огледи и следствени действия на криминалисти, научи Общинско радио Велико Търново. По първоначални данни не става дума за насилствена смърт. Най-вероятните версии са за нещастен случай или самоубийство. По случая се води разследване.

Изяснено е, че тийнейджърът последно бил видян от негови приятели. Това е поредният случай на трагичен инцидент край изоставената постройка на скалния венец над южния вход на Търново.

Миналият юли 15-годишната Ипек, ученичка в Професионалната гимназия по електроника в старата столица, полетя от призрачния Дом на алпиниста. От Прокуратурата обявиха, че става дума за самоубийство. Мястото целогодишно е сборен пункт за млади хора, както и бездомници и хора, търсещи усамотение. В района често могат да се видят купища боклук, които граждани се организират, за да почистват.

За да се достигне до Къщата на алпиниста, по отвесната скала има тясна пътечка с няколкометрова пролука към над около двадесетметровата скала надолу. Единственият начин да се премине през пролуката са две метални релси, останали от някога съществуващата пътека. В миналото е имало и метален парапет, но вече той не съществува. Земята и построената върху нея сграда са частна собственост и задълженията по стопанисването и поддържането на имота са на собственика, коментира миналата година кметът на общината инж. Даниел Панов по време на питане в Общинския съвет.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

One thought on “Откриха тялото на момче на скалния венец под Дома на алпиниста

  • 17.06.2022 в 18:15
    Permalink

    Комунистите , му я отнели, Стройли осрали, лиши го от развитие Сега му я връъъъъъщат, ама той не е на ония гоодини.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.