Горещи новиниОбщество

Агроминистерството дава 37 500 лв. за възстановяването на изгорялата ферма на Красьо Каратиста

Депутатът Явор Божанков съобщи на стопанина новината за финансовата помощ

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В РАЗМЕР НА 37 500 ЛВ. ПРЕДОСТАВЯ ЗЕМЕДЕЛСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА СТОПАНИНА КРАСИМИР КИРИЛОВ – КАРАТИСТА ОТ ШЕРЕМЕТЯ, който загуби фермата си при пожар в началото на 2022 г. Средствата ще се вложат във възстановяване на животновъдния му обект, в чийто кошари се отглеждаха редките автохтонни породи – Българско червено говедо и Българско родопско говедо. В момента в оборите фермерът гледа основно овце.

Народният представител от БСП За България – Явор Божанков, който следи казуса със стопанството от самото му начало, се срещна лично с Красьо Каратисти в края на седмицата, за да му съобщи новината за предстоящото обезщетение. Двамата обсъдиха  предизвикателствата, пред които са изправени животновъдите, както ѝ мерките, които държавата предприема по отношение на собствениците на стопанства.

„Не можем да останем безучастни към подобен трагичен инцидент. Нито като хора, нито като държава. Щастлив съм, че реакция от институциите не липсваше. Преди месец заместник-министърът на земеделието Момчил Неков се запозна на място със ситуацията в стопанството, а директорът на Областна дирекция “Земеделие“ – Габриела Шилкова, както и началникът на общинската служба по земеделие Велико Търново консултираха собственика на фермата какви документи да подготви, за да кандидатства за целева помощ след инцидента.”, коментира Божанков.

Припомняме, че преди седмица в Шереметя бе организиран благотворителен концерт с участието на редица родни звезди като Милена, Фънки и групата му „Черно фередже”, Орхан Мурад, „Туба Брас Бенд”, Яница Русева и приятели. Инициативата събра 15 000 лв., с които също ще се предприеме необходимото за възстановяване на изгорялото стопанство.

Всеки, който има възможност и желание да помогне на Красимир Кирилов може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN: BG80UNCR70001524777423

ТИТУЛЯР: КРАСИМИР ТОДОРОВ КИРИЛОВ

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *