Горещи новиниЗдраве

Почина търновецът, пострадал при взрив на газова бутилка, оставя сами две деца и съпруга

ВЪПРЕКИ ОПИТИТЕ НА МЕДИЦИТЕ ОТ УМБАЛ „МЕДИКА“ – РУСЕ ДА СПАСЯТ ЖИВОТА НА 33-ГОДИШНИЯ ТЪРНОВЕЦ, ПОСТРАДАЛ ПРИ ВЗРИВ НА ГАЗОВА БУТИЛКА В ДОМА СИ ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ, ТОЙ НЕ УСПЯ ДА ОЦЕЛЕЕ. В петък Тодор загуби битката със сериозните изгаряния и приключи земния си път. Трагичната вест разтърси всички, които направиха необходимото, за да му помогнат и събраха над 20 литра кръв.

Близки на починалия организират в социалната мрежа фейсбук акция по набавяне на средства за семейството му. Той е баща на две малки деца – момче и момиче.

“Знаем, че има много търновци с големи сърца. Тодор беше добър човек, приятел, син, брат и баща. Сега, моля Ви, да бъдем още един път приятели на него и семейството му. До преди месец, здраво и жизнено семейство…Нека помогнем с каквото можем“, гласи апелът на инициаторите.

Те изтъкват, че ролята на кръводарителите не е била напразна, защото останалото количество животворна течност отива за поддържането на резерва с кръв.

„Благодарим на д-р Марияна Витанова и екипът й в отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” – Велико Търново за извънредният труд и доброта“, допълват още организаторите.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимката е илюстративна

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *