50 шивачки търси фирма в Горна Оряховица

„Интендантско обслужване” ЕАД възобновява дейността си

 

Държавната фирма „Интендантско обслужване” възобновява дейността си в Горна Оряховица, разбра „Борба”. Дали тя ще заеме отново старата си база покрай жп гарата, или ще се помещава на друго място, все още не е ясно, но проучванията й на пазара на труда вече започнаха. 50 свободни работни места за шивачки като за начало е обявило дружеството този месец в Бюрото по труда – Горна Оряховица. Комплектуването с кадри обаче никак няма да е лесно, защото в железничарския град конкуренцията в този бранш е жестока. В него действат 4 големи шивашки фирми – „ФЕМИ” ЕООД, „Мирвана” ООД, „Аполон – 95” ЕООД и „Камберов” ЕООД, както и няколко по-малки. Те също са обявили, че търсят кадри от шивашката промишленост.

190 са свободните работни места през юни в Бюрото по труда – Горна Оряховица, под шапката на което са и общините Лясковец и Стражица. Освен изброените позиции прави впечатление големият брой свободни работни места за чистачи и общи работници – 18. За тях е достатъчно и начално образование, но заради ниските заплати и непривлекателния труд кандидати трудно се намират. Дефицит са и носачите и товарачите – обявени са 8 места. Традиционно се търсят шофьори, мотокаристи, багеристи, бензинджии, склададжии, касиери, продавач-консултанти, огняри, камериерки, готвачи, озеленители, но бройките са единични. Не спират обявите и за тесни специалисти, като машинни оператори, електротехници и елмонтьори, галванотехник, термист.

ОЩЕ ЕДНА ФИРМА, ТОЗИ ПЪТ ОТ ЛЯСКОВЕЦ, ТЪРСИ ГОЛЯМ БРОЙ РАБОТНИЦИ. 15 МАШИННИ ОПЕРАТОРИ Й ТРЯБВАТ ЗА РАБОТА НА КОНВЕЙЕР. А да се възползва от услугите на Бюрото по труда в Горна Оряховица, е решила и фирма от Павликени, която произвежда храна за птици и работи почти изцяло за износ. При нея има 20 свободни работни места за общи работници и по едно за мотокарист, настройчик на машинни инструменти, техник, контрольор по качеството и електротехник. Така че, който от региона не се притеснява от по-далечното разстояние, може да си опита късмета и в този град.

В социалната сфера също има свободни позиции. От двама санитари и двама болногледачи има нужда Домът за възрастни хора в с. Драгижево.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.