Двойно повече пари отпускат за ремонт на спешните центрове в областта

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО УВЕЛИЧИ КАРДИНАЛНО СРЕДСТВАТА, ПРЕДВИДЕНИ ЗА РЕМОНТ НА СПЕШНИТЕ ЦЕНТРОВЕ В РЕГИОНА. Бюджетът на инициативата скочи от 443 705 на 820 801 лв. С тази сума следва да се извършват строително-монтажни дейности във филиалите във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Елена. Работещите в медицинските структури в съответните общини чакат вече 2 години реални действия, а забавянето е в резултат на провалени обществени поръчки.

Рязкото увеличение на парите за модернизация на спешната помощ е в резултат на поскъпването на строителните материали. От здравното министерство дори изтъкват, че ще има дофинансиране, в случай че кандидатите за реализиране на проекта посочат по-високи ценови оферти от прогнозната стойност. Крайният срок за продаване на предложения е 30 юни.

Дотогава е и възможността за кандидатстване за шеф на Спешна помощ – Велико Търново. Новият директор ще наследи д-р Валентина Хаджирадева, която излиза в пенсия след над 30 години в натоварената медицинска структура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.