Спорт

И 12-годишните етърки са шампионки на страната, Александра Точева е най-добър защитник

Отборът на ХК „Етър-64“ до 12 години спечели шампионската титла на България. На държавните финали, играни в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица, възпитаничките на Миглена Христова победиха във всичките си срещи и показаха, че са без конкуренция във възрастовата си група.

Титлата е четвърта за школата на великотърновския клуб, след като преди това първи в страната станаха 12-годишните момчета, както 11-годишните момчета и 11-годишните момичета.

На финалите осемте отбора бяха в две предварителни групи, като етърки бяха с „Бъки“, ХК „Бяла“ и „Спортист“ (Кремиковци). Важна победа с 16:11 над „Бяла“ сложи началото на серията. После „виолетовите“ момичета разбиха „Бъки“ с 21:7 и „Спортист“ (Кремиковци) с 23:16, което им осигури първото място в групата и участие на полуфинала.

Там „Етър-64“ срещна втория в другата група „Дунав“ (Белене) и спечели драматично с 19:18. В другия полуфинал изненадващо „Мартен-67“ отстъпи на „Спортист“ и така на финала великотърновки се изправиха отново срещу тима от Кремиковци. Победата с 16:12 им донесе златните медали и шампионска титла.

Александра Точева бе избрана за най-добър защитник на първенството, а в идеалната седмица влезе Ива Пенкова.

„Момичетата показаха, че са най-добрите, и ме научиха, че когато има желание, всичко се постига. Ние учим децата и те учат нас. Благодаря на покойната Йонка Генчева, че подбра тези състезателки, на президента на клуба Атанас Атанасов за непрекъснатите грижи за нас, както и на Симеон Съев, под чието ръководство зона „Мизия“ е водеща в страната!“, сподели щастливата треньорка Маги Христова.

Шампионки с екипа на „Етър-64“ станаха Виктория Петрова, Виктория Богданова, Виктория Балканджиева, Никол Димитрова, Мария Велчева, Марина Стаменкова, Александра Точева, Ива Пенкова, Михаела Христова и Бориса Владимирова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *