COVID-19 по света

Заради ковид Макао затвори повечето бизнеси, но не и казината

Макао, най-големият хазартен център в света, започна вчера масово тестване за КОВИД-19, след като бяха установени десетки случаи на местно предаване на коронавирусната инфекция. Повечето бизнеси са затворени, без казината, предаде Ройтерс.

Макао има около 600 000 жители и се очаква извършването на тестове за приключи утре. Бившата португалска колония, която сега е специален административен район на Китай, спазва китайската политика на нулев ковид, чиято цел е пълно и на всяка цена ликвидиране на огнищата на заразата.

Повечето жители на Макао са призовани да си останат по домовете, ресторантите ще са затворени за посещения, затегнат е и граничният контрол. Това значи, че през следващите седмици приходите на казината ще са близо до нулата, коментират анализатори. Акциите на казината на Макао се сринаха тази сутрин, като най-голям е спадът за компанията “Сандс Чайна” (Sands China) – с 8 на сто, най-сериозният спад от 15 март насам.

Над 80 на сто от доходите на правителството на Макао са от хазартния бизнес, в който пряко или косвено работи и по-голямата част от населението му.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *