Д-р Мария Рачева и д-р Теодора Чолакова продължават да ръководят КОЦ и кожния диспансер

НОВИ ДОГОВОРИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КОМПЛЕКСНИЯ ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР И ЦЕНТЪРА ЗА КОЖНО-ВЕНЕРИЧЕСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ СКЛЮЧВАТ с настоящите директорки на двете лечебни заведения в старата столица д-р Мария Рачева и д-р Теодора Чолакова. Специалистките получиха пореден кредит на доверие от общинските съветници в областния град по предложение на кмета на Велико Търново инж. д-р Даниел Панов. Преназначаването им е по повод изтичането на настоящите контракти за ръководство на поверените им медицински дружества.

Д-р Рачева и д-р Чолакова са дългогодишни управители на КОЦ и Центъра за кожно-венерически болести. Те съумяха да приложат добра бизнесстратегия по време на критичните моменти от пандемията, с която да се справят с повишените разходи и намаления брой пациенти.

КОЦ обслужва пациенти не само от област Велико Търново, но и от цяла Северна България. Той е предпочитан заради обновената материално-техническа база и съвременен модел на работа с пациенти, при който се изготвя индивидуален план за терапия, облъчване и т.н. Здравното заведение разполага с внушителен капитал от 10,4 млн. лв.

Центърът за кожно-венерически заболявания пък е единственото място в региона, където се лекуват лица със животозастрашаващи инфекции, придобити по полов път. Специалистите в него са доказани професионалисти в лечението на болести, свързани със сексуалното здраве. То също има междуобластна значимост и се обезпечава със собствени средства.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.