Ученици от ПГ по туризъм представиха собствен филм на национална конференция

Деветокласничките Пресияна Филипова и Божидара Христова от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ представиха достойно училището и Велико Търново на VII национална ученическа конференция – „Личности и събития, повлияли на човешката история“. На форума, който се провежда в Кърджали, възпитаничките на търновското училище презентираха собствения си видеофилм „Тракийски хроники“.

Пресияна и Божидара с Милко Багдасаров – директор на училището домакин СУ „П. Р. Славейков“.

Тазгодишното издание на конференцията беше посветена на 1390-ата годишнина от създаването на Стара Велика България на хан Кубрат. До участие бяха допуснати 45 есета, доклади, видеоматериали и презентации на участници от 27 училища от общо 25 населени места в цялата страна.

Пресияна и Божидара се завърнаха мотивирани от силното си участие, подчертавайки, че са почерпили опит от исторически капацитети като проф. д-р Д. Ботева, проф. д-р Г. Николов, както и от експерта по история и цивилизации в МОН Радостина Николова. Момичетата и преподавателката по история г-жа Бистра Стефанова са убедени, че ще присъстват в Кърджали и през следващата година. Планират участие и на конференция по история в град Варна.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.