Краеведът Милко Марков разказва с есета, миниатюри, импресии и пътни бележки развитието на София, Горна Оряховица и Първомайци

Община Горна Оряховица, издателство „Мултипринт“ (София) и авторът Милко Марков канят на официалното представяне на новата му книга „През отворения прозорец“. В нея под формата на есета, миниатюри, импресии и пътни бележки той разглежда развитието на София, Горна Оряховица и Първомайци. Темите за възпитанието, родното, обичаите вълнуват твореца, който с увлекателен изказ пренася в атмосферата на своя мироглед.

Милко Марков е роден през 1947 г. във Велико Търново, но детството му преминава в Първомайци. Първите си опити в сферата на изкуството прави в сатирата на 16 години, а на 17 години започва да пише есета. Под влиянието на Пеньо Пенев пише и първите си стихове. От тогава до днес се занимава активно с обществена дейност.

През 2007 г., когато е на 60 години, издава първата си стихосбирка. След пенсионирането си активно се занимава с краеведска дейност, в центъра на която е Първомайци, пише и издава книги. Тази година на Милко Марков бе връчена Годишна награда на Община Горна Оряховица за принос към културата.

Книгата „През отворения прозорец“ ще бъде представена от Иван Момъков. Срещата с Милко Марков и неговото творчество започва в 17,30 ч. на 30 юни в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.