Любомир Епитропов стана първият българин – полуфиналист на Световното в Будапеща

Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст на Световното първенство по плуване в Будапеща. Великотърновският талант даде 14-о време в сериите с 2:11.52 минути. Той не успя да се доближи до националния си рекорд от 2:09.68, който постави на Олимпиадата в Токио преди година, но постижението бе достатъчно да намери място сред 16-имата полуфиналисти. 23-годишният студент в университета в Тенеси е първият от българските участници, който проби на полуфинал на шампионата в Будапеща.

Най-бърз в сериите на 200 метра бруст бе австралиецът Зак Стъблети-Кук с 2:09.09 минути.

Любомир Епитропов даде най-добър резултат в сериите и на 100 метра от 1:01.06 минути, което го остави на 36 стотни от място в топ 16, което щеше да му позволи да участва в полуфиналите. В крайното класиране в дисциплината великотърновецът е 21-ви.

Другият плувец от старата столица на шампионата – Антъни Иванов, остана на 13 стотни от полуфиналите в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай. Студентът във Вирджиния Тех регистрира 1:57,00 минути. Това бе първо плуване на Антъни под 2 минути този сезон. Преди световното първенство той заяви, че насочва подготовката си за Европейското в Рим през август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.