Преподавател от Ванкувър се срещна с ученици от Езикова гимназия

Отлични познания за Азия и ясно формулирани въпроси показаха пред проф. Аврам Агов ученици от Профилираната езикова гимназия във В. Търново. За втора поредна година преподавателят в университета Лангара във Ванкувър дойде в училището, за да се срещне с момичета и момчета на различна възраст. Историкът е единственият носител на Специалната награда на висшето училище, където преподава история на Азия.

„Винаги се връщам с огромно вълнение тук. Ето, и тази година имам повод за радост, защото срещам моята съученичка Марго“, каза проф. Агов в присъствието на директора Смилена Тодорова и учителя по български език и литература Маргарита Маринова – Василева.

„Престоят ми в Азия постави началото на пътешествие, което продължава повече от 30 години. Всичко започна от любопитство, което се превърна в част от живота ми. Сега преподавам на студенти от целия свят, в това число и от Азия, и те ме приемат с различната гледна точка, която изразявам“, сподели Аврам Агов. Според него чрез изучаването на Корея човек може да разбере целия регион в тази част на света.

„Пътешествие до Източна Азия, места и хора“ бе темата на срещата с ученици в Профилираната езикова гимназия. Целта й е обогатяване на знанията по избран от тях модул, който е част от профилираната подготовка по история и цивилизации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.