Разказ на горнооряховска ученичка влиза в международен сборник

Шестокласнички от СУ „Георги Измирлиев“ заеха призовите места в литературен конкурс

 

Разказ на шестокласничката Виктория Любенова от СУ „Георги Измирлиев“ ще бъде включен в международен сборник, след като спечели първо място от литературния конкурс „Моето семейство – най-важното и ценно в тези времена”. Нейната съученичка Магдалена Тодорова беше класирана втора.

Награждаването се състоя в читалнята на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“, а двете момичета спечелиха призовите отличия с творчески усет.

Виктория и Магдалена запознават читателите на своите разкази с малката Ана от дома за сираци „Детски мечти“ и изгубената в своите семейни перипетии Алис. Отличените ученички разказват историите си, вдъхновени от реалността, пречупена през призмата на крехката детска чувствителност на техните литературни персонажи.

В края на награждаването деца, учители и организатори се насладиха заедно на срещата с Магда Борисова и разговор за книгите й „Тайната на паяка“, „Тайната на кулата“ и „Тайната на Вълчан“.

Конкурсът е организиран по проект G-BOOK, в който Регионална библиотека участва за втори път. Координатор на проекта е Университетът в гр. Болоня, Италия, а останалите партньори на великотърновската библиотека са Университет 13 в Париж, Франция, Дъблинския университет – Ирландия, Университетът във Виго, Испания, и Столична библиотека – Любляна, Словения.

Разказът на Виктория Любенова ще бъде включен в международния сборник с призьорите от конкурса в Италия, Ирландия, Франция, Испания и Словения.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.