Ученици от Гимназията по туризъм участваха в летен лагер по медийна грамотност

В летен лагер по медийна грамотност участваха ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“. Той се организира по проект „КЛАС“, а участието на деветокласничките от Велико Търново Александра Маринова, Виктория Маринова, София Ламбова и Андриана Рускова бе награда за тяхната активност.

При откриването участниците получиха поздравления от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева и Светлана Йорданова, която е координатор на проект „КЛАС“.

Йоанна Николова-Кар и Огнян Бояджиев помогнаха да младите хора да влязат в обувките на журналисти. Участниците от София, Шумен, Добрич, Смолян, Самоков и Велико Търново бяха разпределени в осем репортерски екипа и работиха активно с професионални оператори и монтажисти, с чиято помощ и насоки създадоха свои репортажи, отговарящи на всички стандарти за качествена журналистика. В работата си екипите приложиха наученото от експертите по проекта и показаха нагледно какво представляват журналистически термини, като „бланк“, „синхрон“, „пресечки“, „стендъп“ и други. В последния ден от лагера учениците се превъплътиха в журналисти в рамките на петминутни ТВ интервюта на живо.

В края на летния лагер по медийна грамотност „Ученическа телевизия „КЛАС ТВ“ всички участници и техните преподаватели получиха сертификати за своето участие.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.