Станислав Рашков: „Искам да видя България просперираща държава, а народът ни да има поводи да се гордее със своите синове и дъщери“

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ПОБЕДИТЕЛЯ В КОНКУРСА НА „БОРБА“ – „МИС И МИСТЪР БАЛ 2022 ЗА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ“

– Честита победа! Какво Ви накара да участвате в конкурса на „Борба“?

– Всъщност не съм имал намерение да участвам в този конкурс, снимката е изпратена от мои близки.

– Какво значение има за Вас тази победа?

– Не го считам за някакъв сериозен успех. Всички участници бяха много стойностни. Все пак изпитах удовлетворение, че читателите са предпочели мен, за което им благодаря!

– Читателите гласуваха за Вас само по една снимка. Какво бихте искали да знаят повече за Вас? Какви са Вашите интереси?

– Моето поприще е спортът, в частност леката атлетика. Обичам да спортувам и да се доказвам. Републикански шампион съм за юноши до 18 г. през 2020 г., на 1500 м и 3000 м в зала и вицешампион на същите дисциплини на открито. Тази година съм вицешампион на 1500 м в зала. Избран съм за спортист на годината за юноши на гр. В. Търново през 2020 г.

След покрит норматив бях част от националния отбор и представих България на две балканиади – в София и Белград. Всички тези успехи дължа на моята треньорка Людмила Георгиева, за което много й благодаря!

– Какви са плановете Ви за предстоящото лято?

– Продължавам подготовката си за държавно първенство, което ще се състои на 9-10.07. в София. Там трябва да затвърдя и надградя постигнатото от мен досега. Успешно се дипломирах и ще продължа образованието си във ВТУ.

– Как виждате себе си и света след 10 години?

– Себе си виждам все още като активен спортист. Искам и ще работя за развитието на спорта сред младежта в родния ми град Търново. В световен мащаб се надявам да няма войни, да има мир, хората да бъдат по-добри, България да бъде просперираща държава и българският народ да има поводи да се гордее със своите синове и дъщери.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.