Култура

Автентична кубинска енергия и горещи латино ритми на деветия латино фестивал „UN BESO fiesta“

Концерт на кубинската звезда Росана Майлан и популярния гръцки изпълнител на латино музика Мистър Бачата беше основен акцент в деветото издание на фестивала „UN BESO fiesta”, който се проведе във Велико Търново.

Организаторите на фиестата и треньори в „UN BESO art & dance center” Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева доведоха популярните латино звезди и превърнаха двудневния фестивал в истински празник на танцьори от цялата страна. Росана Майлан е певица, текстописец, пианист и модел, родена в Хавана, Куба. Изключително харизматична, с невероятен глас и автентична кубинска енергия тя плени сърцата на публиката. Нектариос Василиу, известен със сценичния си псевдоним Мистър Бачата, е бачата певец №1 на Гърция.

Концертът продължи близо три часа. За гостите, които все още не са се докоснали до магията на латино танците, Мистър Бачата заедно с организаторите направи един импровизиран урок с основните стъпки и накрая всички танцуваха заедно.

Форумът тази година беше девети поред и за два дни пространството около паметника „Асеневци” се превърна в огромна танцова сцена. В първия ден на фестивала фокусът беше върху детската аудитория. На урок по зумба десетки деца на различна възраст се забавляваха и овладяха основни танцови стъпки. Вечерта продължи с пъстър и цветен концерт-спектакъл, в който децата на „Un beso” показаха най-успешните и най-новите си хореографии. За публиката танцуваха групите по латино и модерни танци, както и момиченцата от групата по класически и модерен балет с ръководител Полина Кинова.

Фестивалът е сред най-пъстрите латино събития в България. За него традиционно в старата столица идват танцьори от всички краища на страната. Събитието е част от културния календар на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *