Четири великотърновчета са отличници по математика на малките матури

Великотърновска област е на шесто място в страната по резултати на седмокласниците

Четирима са пълните отличници на областта с по 100 точки на външното оценяване за 7 клас по математика, известни като малките матури. Учениците са от великотърновски училища, но от РУО – Велико Търново, този път не пожелаха да ги посочат, защото се получавала дискриминация спрямо останалите. Явно директорите на недотам успешно представилите се училища на предишните изпити при четвъртокласниците и зрелостниците са възроптали и са пожелали РУО да си промени политиката по огласяване на резултатите. Друг въпрос е, че е редно да бъдат похвалени усилията на учителите, които добре са образовали учениците си.

За разлика от представянето по математика, по родния език няма нито един ученик със 100 точки. Няма и такъв, който да е с отлични резултати и по двата предмета.

1723 седмокласници са се явили на изпита по български език и литература, където областта е на 6-о място, а по математика – с двама по-малко. По математика резултатът на учениците отрежда на Великотърновска област 8-о място. Общо по двата предмета сме на 6-о място в страната, което не е било от 5 години насам, затова Катя Василева – началник-отдел в РУО – Велико Търново, счита, че това е един добър резултат.

Немалко обаче са изпитните работи, които са под 30 точки, което се равнява на двойка. По български език и литература слаби работи са показали 290 ученици, докато по математика те са 900 на брой. Високият общ успех на областта на практика идва от останалите ученици, които са се представили на ниво.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Четири великотърновчета са отличници по математика на малките матури

  • 27.06.2022 в 16:32
    Permalink

    „Няма и такъв, който да е с отлични резултати и по двата предмета.“ – Авторът на статията би ли обяснил уникалните глупости, които е написал.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.