Свят

Германия спешно търси служители от чужбина за летищата си

Германия иска да привлече колкото може по-бързо служители от чужбина за летищата в страната, изпитващи остър недостиг на персонал по време на натоварения летен сезон. Това заяви днес говорител на германското министерство на вътрешните работи, предаде Ройтерс.
На работниците, които ще бъдат на срочни договори, ще бъдат предложени стандартните за сектора заплати, както и квартири. Те ще бъдат подложени на същите проверки за сигурност и надеждност, както и другите служители на германските летища. Това обикновено отнема две седмици, съобщи говорителят на федералното вътрешно министерство.
Германската летищна асоциация (ADV) обяви, че в секторите сигурност, регистрация на пътниците и поддръжка на самолетите не са заети една пета от работните места.
С настъпването на лятото и отмяната на повечето ковид ограничения милиони европейци се отправят на път. Много от тези, които пътуват със самолет, се сблъскват с дълги опашки от пътници. Основните летища в Европа не успяват да се справят с увеличения пътникопоток поради липсата на достатъчно персонал, отбелязва Ройтерс.
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *